Endelig i Beijing

Torsdag den 12. Okt.

Efter en, efterhånden, laaaang rejse, dog mest pga. 5 timers ventetid i Warszawa, ankom vi endelig til Beijing International Airport onsdag kl. 8.15 lokal tid (02.15 Dk tid)…

Endelig i Beijing

Endelig i Beijing

Flyveturene gik smertefrit for både os, og vores bagage. Vi kunne tilmed glæde os over, at vores fly var Boeings nye langdistance flagskib – 787 Dreamliner, med bl.a. gratis tandbørster og 6 trins elektrisk toning af ruderne.

787 Dreamliner

787 Dreamliner

106 Yuan (ca. 100 kr.) kostede 45 minutters taxa tur fra lufthavnen, til vores base de næste 14 dage – Millennium Residences hos Onkel Kraft den 2 (O.K.)  Vejret var rigtig godt, kun en forurenings værdi på ca. 100, hvilket er det dobbelte af det tilladte i Dk, men langt under det værste (ca. 750) målt i Beijing.

DSC00014

Hverdagen i en af Verdens mest forurenede byer

Efter ankomst til “hotellet” hvor vi blev modtaget som kongelige, fik vi en hurtig informations rundtur af O.K. inden han tog på arbejde, og vi lagde os for at sove en time. Denne blev dog hurtigt til 3+, men vi nåede alligevel vores mål med dagen – at komme ud og se nær området til fods, og få os en fornemmelse af alle de ”nesere” og deres dagligdag.

Til aften fik vi os en kold øl da O.K. kom hjem fra job, og vi gik i gang med at få vores pc opsat til at kunne komme på diverse sociale medier, da der i Kina er lukket totalt for Facebook, Twitter og osse vores blog. Så det kræver at man går på nettet via en dansk server, før man kan få adgang til disse sider.
Aftensmaden blev nydt, på et af de mange spisesteder i en lille hyggelig park (Central Park), som ligger lige udenfor døren.

Forældre, der nærmest utålmodigt venter på, at deres børn får fri fra skole. En god privatskole som denne, koster ca. 200.000 kr. om året pr. barn.

Forældre, der nærmest utålmodigt venter på, at deres børn får fri fra skole.
En god privatskole som denne, koster ca. 200.000 kr. om året pr. barn.

 

DSC00032

Vores hjem de næste 2 uger, er den høje af de 2 bygninger i midten, ca 64 etager, lidt svært præcist at sige, da alle etager med et 4 tal i, ikke er med, da det er ulykkestal i Kina, så 4, 14, 24 osv, samt alle 40’erne er der ikke, og 13 har de osse udeladt

 

Der er rigtig mange flotte og dyre bygninger

 

Men desværre endnu mere slum og fattigdom

Men desværre endnu mere slum og fattigdom

DSC00053

Polittbiler fra 4 årtier

DSC00051

På vej til genbrug!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *