Ni Hao…

Som dagene går… 

Nu har vi efterhånden opholdt os i “the capital in North” – Beijing i 4 dage og vi er egentlig kommet rigtig godt i gang, med vores “nye liv”.
Vi har i hvert fald ingen problemer med at slappe af og nyde, at vi ikke skal nå noget, hvilket de første dage osse har resulteret i flere sene restaurant/bar besøg – da det er sådan O.K. lever det meste af tiden… altså ved at spise ude…
Udfaldet af disse sene og langtfra sobre aftener har, som det også er tilfældet i den mere vestlige del af verden, været at vi ikke har været specielt tidligt oppe (nok osse godt hjulpet på vejafen god portion jetlag).

Vi har dog osse fået oplevet noget allerede…

DSC00008

The Den, O.K’s yndlings restaurant.

Torsdag 12. Okt.

Lavede vi ikke det vilde, fik dog lært metroen at kende, samt gik rundt i ca 4 timer, og fandt bl.a. et sted hvor vi kunne købe vores videre togbilletter til Shanghai (den 25/9). Da O.K. kom hjem fra job kl. 18.45 gik vi lidt rundt i et rigtig hyggeligt område (San Li Tun), som er en vild blanding af helt gamle, hyggelige gader og nye storslåede LED belyste butikker, med alverdens kendte mærkevarer.
Her indtog vi lidt våde varer samt aftensmaden på “The Den”, som ikke har noget med Danmark at gøre, men er O.K.’s ynglings restaurant – og et af de sjældne steder man møder ”nesere over” 30 år (Lisa) som kan tale engelsk.

Vi havde hørt, at mange Kinesere aldrig har set "hvide" mennesker før, og derfor gerne vil have taget billeder med deres børn og de "hvide" - nu har vi så osse prøvet det, og det virker lidt underligt...

Vi havde hørt, at mange Kinesere aldrig har set “hvide” mennesker før, og derfor gerne vil have taget billeder med deres børn og de “hvide” – nu har vi så osse prøvet det, og det virker lidt underligt…

Fredag 13. Okt.

 Vi stod lidt sent op (pga. de våde varer fra dagen før) O.K. havde taget sig en fridag, da resten af hans kollegaer skulle på weekendtur med Nokia (Microsoft).
Vi slentrede rundt i byen, og havnede igen i San Li Tun området, på The Den. Denne gang om eftermiddagen. Vi sad og nørdede lidt på vores medbragte pc’er, og Lisbeth blev lidt mere dus med vores GoPro kamera, samtidig med sørgede vi for, at få væskebalancen på ret køl igen, hvor vi slap den dagen før :-/
Vi fik vidst noget mad osse…? Til sidst da vi havde drukket os rigeligt af mod til, kørte vi hjem med en af cykeltaxierne – som så viste sig at være en el knallert i forklædning.    Chaufføren af denne, var ikke vitterligt begejstret for Lisbeth’s pludselige krammere, som han blev nærmest overfaldet med fra bagsædet…;-)

DSC00017

Indgangen til “Den Forbudte By”

Den Forbudte By

Lørdag 14. Okt.

Vi var i den forbudte by, som ikke var noget vildt sindsoprivende, men alle steder har vi læst: Kinas turist attraktion nr. 1…  så den skulle jo ses… det vi lærte mest af på denne tur var, at når forureningen er under 100 og der ingen skyer er i Beijing, så skal man huske solcreme, specielt hvis man har Lisbeth Thomsen med på tur.

Vi fik igen gået en del km. og fandt til sidst et marked med kinesiske mad specialiteter bl.a. skorpioner, kakkelakker, øgler, græshopper, duer og blæksprutter. Vi havde heldigvis lige “syndet” inden på McD.
Så vi fik ikke prøvet disse specialiteter i denne omgang. Til aftensmad fik vi prøvet Peking and, hvilket ikke var den store kulinariske oplevelse – men nærmere et “must” når man er i Beijing (tidl. Peking)

Én af de mange Kinesiske mænd, der går med deres t-shirts oppe midt på maven. De gør det fordi det jo er varmt, så de "lufter" lidt ud, det er desværre altid bare de kraftigere der gør det.... så det bliver hurtigt mere specielt end kønt!

Én af de mange Kinesiske mænd, der går med deres t-shirts oppe midt på maven. De gør det fordi det jo er varmt, så de “lufter” lidt ud, det bliver desværre meget hurtigt mere specielt end kønt!

Her en lille video fra Den Forbudte By

Søndag 15. Okt.

I dag har vi for første gang været samlet alle 4 i lejligheden, da Tanya – O.K.’s kæreste kom tilbage fra Thailand.

Dagen startede for Lisbeth og mig med 1t. og 15 min. cykling og træning i det tilhørende trænings center i bygningen. Herefter tog vi alle 4 på endnu en metrotur efterfulgt, af flere timers vandring i Temple of Heaven’s Park, som huser flere store historiske templer…

Bagefter besøgte vi den danske restaurant i Beijing “Bleu Marine” ejet af Torben… Her fik vi selvfølgelig smørrebrød, øl og snaps… alt undtaget øllene er hjemmelavet, rugbrød, leverpostej, frikadeller, rødkål, agurksalat, rullepølse, snaps osv. osv. Vi har nu handlet ind til en stor madpakke i morgen, da dagen i morgen står på 2.5 times bustur hver vej til den Kinesiske Mur (med offentlig transport, da vi i stedet for at give 150kr pr mand, kan gøre det for 32 – hvis det lykkes :-/

Det ser vi frem til, dog ikke ubekymrede, både pga. transport metoden, men osse vejret, der de sidste dage har været skyfrit og omkring de 30 grader. Der skulle efter sigende være mange hårde højde km derude.

Lisbeth og vores bibel - Lonely Planet China

Lisbeth og vores bibel – Lonely Planet China

 

Små levende skorpioner på spyd, som friteres i 10 sekunder ved bestilling. Der er også søheste og søstjerner.

Små levende skorpioner på spyd, som friteres i 10 sekunder ved bestilling. Der er også søheste og søstjerner.

DSC00076

...eller grillede hele duer?

…eller grillede hele duer?

 

Metro stationen tættest på O.K, udtales: Jingsi-tingsi-taxi-chow - ihvertfald af os...

Metro stationen tættest på O.K, udtales: Jingsi-tingsi-taxi-chow – ihvertfald af os…

 

Den smukke park ved Temple of Heaven...

Den smukke park ved Temple Of Heaven…

 

Temple Of Heaven

Temple Of Heaven

 

Mand der maler med klar olie på parkens belægning ???

Mand der maler med klar olie på parkens belægning ???

 

Frokost på dansk restaurant (med fransk navn)

Frokost på dansk restaurant (med fransk navn)

 

Pludselig føler man sig helt hjemme igen.

Pludselig føler man sig helt hjemme igen.

 

Indkøb til dagen efter, 36 kr. for et lille bitte bitte franskbrød, og 20.95 for 0,5 L. mælk!

Indkøb til dagen efter, 36 kr. for et lille bitte bitte franskbrød, og 20.95 for 0,5 L. mælk!

 

Til slut, Peking and til aftensmad

Til slut, Peking and til aftensmad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *