Hutong, “Venner” & Art District 798 i Beijing

Hutong walk

Hutong betyder på kinesisk, gyde eller smal gade.

Hutong betyder på kinesisk, gyde eller smal gade.

Torsdag 26. Sept.

   I dag var dagen hvor vi skulle afprøve en af de foreslåede ture, fra Lonely Planet bogen – Hutong Walk. En tur gennem det gamle Beijing, og faktisk også Beijings største backpackerområde, som byder på et  hav af billige butikker, barer, cafeer og smalle gader.

Små rolige og hyggelige gader, kun få minutters gang fra storbyens larm og smog!

Små rolige og hyggelige gader, kun få minutters gang fra storbyens larm og smog!

Vi blev fra starten ledt helt ind igennem små bitte gyder, hvor vi kun mødte de lokale og deres små gadebutikker. Igen var vi overrasket over at se hvordan de bor, lige uden for dørenen er der over alt, bunkevis af affald, rod og skrammel. Det minder mest af alt om husene på Christiania.

Er det virkelig nødvendigt!?

Er det virkelig nødvendigt!?

Vi passerede enormt mange offentlige toiletter og efter nærmere eftertanke kunne vi konstatere, at det er fælles toiletter for de lokale der bor  området. De har simpelhan ikke et i husene, som efter vores overbevisning må betyde, at de går i bad derhjemme med en klud og noget, højst sandsynligt, beskidt vand.

Det offentlige toilet!

Det offentlige toilet!

Jeg prøvede et af dametoiletterne, der var to stå-toiletter og et almindeligt, men ingen døre, kun en skillevæg imellem. Wc papir skal man selv medbringe, og det med håndvaske brugte de heller ikke, det er dog kun ude i lokal områderne, at vasken osse mangler. De fleste andre steder er der vask, men wc papiret skal man altid selv medbringe.. Selvfølgelig kun hvis man bruger den slags. Efter en lille times gå tur kom vi til en større vej, hvor vi fandt en burger bar, ikke et syn man ser så tit. Så det måtte vi prøve, selvom vi synes det var lidt dyrt 80 Yuan for os begge, men det varmede bestemt vores vestlige mad hjerter.

DSC00232

Vi vandrede ned mod strøget (Wangfujing), da vi vidste der lå en bogbutik, hvor vi højst sandsynligt kunne finde et viskelædder og et kort over hele Asien, hvor vi vil tegne vores rute ind på, efterhånden som vi kommer frem.

Det var en kæmpe bog butik, så vi nåede til 6. sal inden vi fandt viskelæderet. Vi går op mod ”kassen” for at ville betale, her bliver vi ekspederet af en gut som giver os en kvittering, med beløbet på. Han beholder vores ting og leder os over til en anden gut, som sidder ved et andet bord 15 meter væk, her viser vi kvitteringen og betaler, hvorefter vi får en ny kvittering, som så skal vises til den første gut og så får vi udleveret viskelæderet.. Armen come on Kina! Er det virkelig jer der vil være et revolutionerende land..!! Vi kunne ikke andet end at grine over det, men det er godt nok hovedrystende.

DSC00241

Om aftenen var vi igen på Navena Cafe og drikke øl med O.K. til happy hour. Efterfulgt af et besøg på Noddle House til en omgang stærk Kina mad.

“Venner” i Beijing

Mandag var min store dag, da jeg aftenen inden havde læst, at der skulle være en tro kopi af Central Perk caféen fra tv-seren ’Venner’. Så efter en omgang træning, skulle vi ud og finde den. Den lå kun 5 min. gang fra os, men lidt svær at finde.

Kopi caféen fra serien "Venner"

Kopi caféen fra serien “Venner”

DSC00056

Den var super identisk med den fra serien. Den orange sofa, de blomsterede møbler, skiltene i caféen, Phoebe’s guitar, smelly cat (som iøvrigt pev helt vildt), Hugsy (Joey’s bamse som han ikke under til Rachel’s baby), tavlen fra Joey & Chandlers dør (hvor de skriver noter til hinanden)… Ja de har sågar ansat en gut som ligner Gunther (ham så vi desværre ikke).

"Smelly cat"

“Smelly cat”

En rigtig kopi, som Kina gør det bedst.

Så jeg var tydeligvis fascineret og brugte det meste af dagen på, at sidde i den orange sofa og se utallige afsnit ’Venner’, imens Erik nørdede med computeren.

DSC00055

Til aften lavede jeg spaghetti bolognaise, som var en suveræn vinder, både ved O.K og Erik, men bestemt også hos Tanya, der ellers godt kan være lidt kræsen. Jeg kom dog ikke uden om, at hun skulle have sukker på, det bliver puttet på alt! Thai’er skal enten have maden meget stærk eller meget sød.

Art District 798

DSC00010

Tirsdag var vores sidste dag i Beijing, vi sov længe, da vi alligvel havde lovet Tanya at være hjemme til kl 13, så vi kunne lukke deres ’strygedame’ind. Hun kommer en gang ugentlig og stryger deres tøj.

Kunst? Bedøm selv!

Kunst? Bedøm selv!

DSC00033

Vi tog derefter mod Art District 798, som er en kombination af store beskidte industri fabrikker og nogle af Kina’s største galleriudstillinger og små specialbutikker med finurlige sjove nips ting. Her er nogle af de eneste butikker der ikke sælger kopivarer i Beijing. Vi slentrede rundt i gaderne på udkig efter lidt gaver til vores værter.

Hyggeligt område med mange meget specielle butikker

Hyggeligt område med mange meget specielle butikker

DSC00014

DSC00024

Vi tog til aften en sidste gang på Navéna cafe til happy hour, og spiste lækker pizza på Annie’s.

Om aftenen pakkede vi vores tasker og forberedte os på, at nu skulle vi rigtigt begynde at backpacke, indtil nu har det været en ferie, med alt det luksus man er vant til. Den eneste forskel har været, at vi har sparet på vores penge, det er normalt ikke i ferien man vender hver krone og øre. Men det kan vi lige så godt vænne os til. Så welcome to the real backpacker life..;)

Video fra vores tur i Beijing

Next stop Shanghai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *