Nord Thailand – Chiang Mai

Mandag 24 februar

i fløj til Chiang Mai kl 12:00, kun 50 min. i luften. Vi havde svært at finde et godt sted at bo i Chiang Mai. En masse af de billigere hoteller var der, men det var svært at finde ledige værelser i den lidt dyrere klasse. Helle & Jan betalte jo, så vi ledte efter et sted med varmt vand og air- con… Fuldstændig modsat vores normale standard, men det var nu dejligt for en gang skyld.
Et par timer gik med at finde det rigtige sted og så fik vi alle en lur. Vi bestilte tog billetter tilbage til Bangkok til mandag den følgende uge (531 bath per billet). Natten gik med at se på byen og nyde godt og krydret mad.

bangkok-chiang mai, fly

Tirsdag 25 februar

Vi tog en byvandring rundt til nogle af de mest berømte templer i Chiang Mai (Wat Chedi Luang og Wat Pra Singh). Vi reserverede to forskellige turer gennem et rejsebureau. Første dag en sightseeingtur i en 4×4 lastbil med privat chauffør og anden dag en hel dag i en elefantpark.

chiang mai, thailand, tempel

Endnu en tempel dag!

chiang mai, thailand, tempel

chiang mai, thailand, tempel

Kedeligt job!

chiang mai, thailand, tempel

chiang mai, thailand, munke

Munke der nyder lidt snacks.

Helle ønskede meget at prøve fiske-spa (40 bath per person for 15 min), så vi tog alle med og fik vores beskidte fødder rengjort af fisk. Det er næsten uudholdeligt,da det kilder som en sindssyg, men det føles rart bagefter. Vi havde virkelig haft et par lette dage, så vi så frem til at prøve noget nyt de følgende dage.

chiang mai, thailand, fiske spa

Fiske spa

Onsdag 26 februar

Endelig kom Erik af med sin feber  og det var let at mærke – nu begyndte han igen at hakke til mig… Så ja, han havde det absolut bedre! Vi blev hentet af vores chauffør kl 8.30 og startede med at køre op ad bakke, op til Doi Suthep templet.

chiang mai, thailand, tempel

Endnu et tempel, men dette faktisk rigtig flot!

På gode dage er der en meget flot udsigt over byen, men hver landsby brænder deres affald af, så der røg udsigten denne dag. Vi blev velsignet af en munk og fik et armbånd for held og lykke, der skule virke i 3 dage. Vi gik hen for at se Mae Sa vandfaldet. Desværre fik vi ikke lov til at svømme der, men vi tog en lille tur i den brændende sol. Derefter tog vi til et abeshow, som faktisk var ganske imponerende, trods at abernes levevilkår ikke var de bedste i verden.

chiang mai, abe show

Stakkels dyr!

Det var frokost tid og hvad er bedre end Pha Thai med kylling og tofu.
Helle & Jan gik til et slange show. Det havde vi set i Bangkok så vi sprang det over. Den sidste ting på tidsplanen, var et krokodille-show. Vi fik lov til at fodre nogle af dem med rå kylling. Ikke alle af dem var sultne, det er på en eller anden måde er et godt tegn. Derefter så vi en skør thai fyr lege med krokodillerne, drille dem og trække dem omkring ud i vandet… Vi kunne ikke lade være at le ad ham, han virkede lidt småtosset.

chiang mai, krokodille show

Endnu et stakkels dyr!

chiang mai, krokodille show

Den var så lille og sød!

Normalt er vi meget skeptiske over dyr, der er spærret inde, men disse steder så ok ud og på den anden side er vi i Thailand og det sådan det er her. Det kan vi ikke ændre uanset hvor meget vi gerne vil. For hele dagen betalte vi 1287 bath per person, for chauffør, kørsel og alle indgange.
Selvom vi ikke havde rørt os ret meget, var vi alligevel alle trætte om eftermiddagen. Vi fik noget mexicansk mad til aften og derefter i seng.

Video fra krokodille showet

Video fra abe skolen

Torsdag 27 februar

Jeg er sikker på, at vi alle var temmelig begejstrede for denne dag. Vi blev hentet på vores hotel kl 6:30 og kørt til Baan Chang Elephant Park. Her skulle vi lære at være Mahout’er (elefant passere). Der er 36 elefanter i parken og de spiser 250-300 kg mad hver dag. De er tidligere brugt som arbejdselefanter fra skovene. Af sikkerhedsmæssige grunde er de holdt i lænker i parken, men de får vandreture flere gange om dagen og 3 flodbade hver dag.

chiang mai, elefant reservat, thailand

chiang mai, elefant reservat, thailand, ban chang

Limosine elefanten

Først fik vi nogle praktiske oplysninger om de thailandske elefanter. Derefter skulle vi fodre dem med sukkerrør og bananer. Vi gik omkring de store dyr og prøvede at vænne os til dem. De var virkelig grådige, så hvis vi gik med nogle med bananer i vore hænder, strakte de snablerne ud og forsøgte at tage dem. Jeg har virkelig prøvet mine grænser af ved at gå rundt mellem disse store skabninger og jeg tror også Helle gjorde det.
Den næste opgave var at øve sig i at komme op på elefantens hals, styre dem og være fortrolige med hele situationen. Skræmmende til at begynde med og endnu værre, når de begyndte at gå.

chiang mai, elefant reservat, thailand

chiang mai, elefant reservat, thailand

Helle kom ikke helt op på elefanten før den rejste sig op. Hun blev en smule bekymret for at komme op ordenligt, når vi senere skulle på tur og hun var meget bange for at falde ned… Guiden var venlig og gav Helle og Jan (vi var 2 personer om en elefant) deres “limosine” elefant, så hun skulle ikke bekymre dig om det længere. Hun kom til at sidde på ryggen af elefanten og det var mere behageligt. Så tog vi på en kort elefant tur. Erik & jeg skiftede plads halvvejs. Jeg ved ikke hvilket sted jeg foretrækker, på ryggen med de stive hår, der kradser dine ben eller sidde på halsen, hvor det er virkelig livligt, specielt når det går op og ned ad bakke.

chiang mai, elefant reservat, thailand

chiang mai, elefant reservat, thailand
Vi tog elefanterne ned til floden og lærte at at bade og vaske dem. Så var det tid til at sige farvel til disse enorme dyr. Det var en hel uvirkelig oplevelse og dyrene synes utrolige store, når man står lige ved siden af dem (se mig være en kylling på videoen). Vi havde alle en fantastisk tid med elefanterne og det er sikkert en dag, vi aldrig vil glemme, og altid se tilbage på med et stort smil. Hele denne oplevelse til kun 2400 bath per person

thailand, elefanter

De elskede at blive badet

thailand, elefanter

Gæt et dyr?

Vi var alle udmattede, da vi kom tilbage til hotellet, så vi slappende af. Om aftenen gik vi ud for at se Muay Thai boksning. Noget som du skal se når du er i Thailand og det er sjovt. Det sjoveste var overraskelses-runden, hvor 6 fyre gik i ringen med bind for øjnene og derefter begyndte at kæmpe mod hinanden. Det mest fjollede vi nogensinde har set… De gik virkelig til den og ramte hinanden nogle alvorligt farlige steder… Det var både skræmmende og morsomt.
Gik lige på hovedet i seng efter en perfekt dag med masser af spænding og masser af sjov.

Video fra Baan Chang elefant park

Muay thai boksning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *