Smukke Singapore

Lørdag 7 juni

Vi ankom til Singapore om eftermiddagen og på turen fra lufthavnen til vandrehjemmet (the little red dot) fik vi ondt i ryggen af vores tunge rygsække. Vi købte så mange ting i Manila og smed ikke  noget ud, som ellers var planen.
Vi boede på et 6 sengs-værelse for 21 SGD (90kr) hver. Komforten og atmosfæren var utvivlsomt bedre end andre steder, vi har opholdt os (bortset fra Kristoffers lejlighed selvfølgelig).

DSC00013
Singapore er et af de rigeste lande i verden og sammen med den rigdom, følger også en rig kultur fra en multi national befolkning. Byen er så ren og pæn, at den slet ikke passer ind i Asien. I Singapore får du bøder foralt, som henkastning af affald, rygning på gaden, at spytte på gaden og en masse andre ting. Vi nød virkelig at være tilbage i den mere moderne del af verden igen.

DSC00009

DSC00024

Vi slentrede rundt i gaderne i det lidt forfaldne kvarter kaldet little India. Selv her var gaderne dog rene. I Malaysia undgik vi indiske områder på grund af den perverse måde de indiske mænd kiggede på hvide mennesker (kvinder). Her i den mere moderne verden er de ikke så frastødende… Der var masser af gadesælgere og madboder og vi elskede de indiske karry retter – personligt er jeg stor fan af masalate også. Vi var overrasket over de billige priser på madvarer, en portion mad kostede kun2,5 Singapore Dolars (10kr). Vi havde ikke forventet at finde så billig mad i det moderne og dyre Singapore. Vi var lidt trætte om aftenen og tilbragte det meste af tiden på vandrerhjemmet.

 

DSC00034

Søndag 8 juni

Sightseeing dag. Vandrerhjemmet havde en rabat aftale, som omfattede en åben billet til både en flodsejllads og en tur med Singapore’s ”pariserhjul” for kun 30 SGD (129kr) per person. Vi var meget imponeret af flod sejlladsen omkring Marina Bay Sands, de smarte skyskrabere, kunstmuseet samt de farverige barer og restauranter i Clarke Quay.

Nedgang til metroen

Nedgang til metroen

Det skulle vel aldrig være endnu en backpacker?!

Det skulle vel aldrig være endnu en backpacker?!

Vi så den berømte Louis Vuitton butik, som ligger i bugten som en lille ø, og som er et luksus rejsemål for rigere besøgende.
Vi var imponeret over den højteknologiske by og den afslappede atmosfære. Vi gik i botaniske haver og spadserede omkring i de velhavende områder ved Orchard Road med utallige indkøbscentre og dyre butikker. Vi fandt billig sushi i en metrostation (jubiiiiii Erik er blevet glad for sushi), og vi slappede af og købte vin til maden. Det var første gang, vi drak vin i en meget lang tid. Vi blev meget opstemte af vinen og fik en masse praktiske ting ordnet i løbet af aftenen.

 

3 favoritter... sushi, vin og hinanden

3 favoritter… sushi, vin og hinanden

Der bor vi!!!

Der bor vi i morgen!!!

Mandag 9 juni

Dagen var dedikeret til Marina Bay Sands Hotel med den store ”båd” på toppen af de tre bygninger hvor den verdenskendte pool er anbragt.

Poolen på toppen af Marina Bay Sands

Poolen på toppen af Marina Bay Sands

vlcsnap-2014-06-10-18h44m55s11

Hotellet ligger lige overfor Marina Bay og Singapores mange skyskrabere. Jeg havde reserveret et værelse der til vores sidste nat i Asien. Jeg ville egentlig ikke fortælle prisen, men 422 SD (1814kr), er en masse penge.
Vi fik værelse på 47. etage med udsigt over haven ved bugten, samt havnen. Hotellet er enormt og huser også et kasino og en masse fine butikker og restauranter.

Dette er indenfor i hotellet.

Dette er indenfor i hotellet.

Udsigten fra vores værelse

Udsigten fra vores værelse

Vi tog noget sushi og vin med  (fra den billige del af byen) og dermed holdte vi os forsynet resten af dagen. På bedste teenage-måde gemte vi vinen i vores taske og sneg det med ind på pool-området, hældte det i plastikkrus under bordet og nød den fantastiske udsigt over poolen og byen fra 57. etage. Bare det at sidde der var utroligt og fantastisk. Poolen var lige så stor som alt andet på hotellet. Vi fik en rigtig god “once in a lifetime” oplevelse og den var pengene værd – syntes jeg…

vlcsnap-2014-06-10-19h34m28s240

vlcsnap-2014-06-10-19h32m49s87
Om aftenen slentrede vi omkring i de enorme indkøbscentre og så vand-lysshow i bugten.

og selvfølgelig lige endnu en lækker solnedgang

og selvfølgelig lige endnu en lækker solnedgang

Singapore, marina bay sands, pool, solnedgang, infinity pool

Tirsdag 10 juni

Desværre var morgenmad ikke inkluderet i prisen. Det ville koste 30 SD (129kr) hver.

Solopgang fra vores værelse.

Solopgang fra vores værelse.

Vi sprang det over, da vi vidste, at vi kunne få lækker mad ved madboderne rundt om i byen, senere på dagen. Vi havde endnu en fornøjelig svømmetur i poolen før vi tjekkede ud fra vores luksus-hotel.

vlcsnap-2014-06-10-19h17m56s127

Det var desværre hvad vi kunne få råd til - én nat på Marina Bay Sands.

Det var desværre hvad vi kunne få råd til – én nat på Marina Bay Sands.

Vi skulle flyve fra Singapore om aftenen, så vi havde hele dagen til at udforske mere af byen.
Vi brugte vores billet til pariserhjulet, som i øjeblikket er indehaver af titlen som det højeste i verden, med 165 m. Turen tog omkring 30 minutter og gav en flot udsigt over det meste af byen og det Sydkinesiske Hav.

DSC00109

Udsigten fra pariserhjulet

Udsigten fra pariserhjulet

Vi besluttede at besøge klub, bar og restaurant området Clarke Quay igen… Vi fandt en kostbar restaurant, hvor vi nød en Singapore Sling drik – en drink man skal prøve i Singapore! Så tog vi til little India for at prøve deres berømte køkken igen. Vi fik mad for kun 4,70 SD (18kr) for os begge.

Det farverige Clarke Quay

Det farverige Clarke Quay

DSC00128

Sent på eftermiddagen tog vi metroen til lufthavnen og tilbragte det meste af aftenen derude. Det var tid til at besøge den helt civiliserede verden igen… Og at ankomme til Sydney næste morgen var næsten som at være hjemme igen…!

Video fra Singapore

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *