Similan islands & Phuket town

Lørdag 11 januar

Vi checkede ud fra vores værelse i Khao Lak og parkerede vores oppakning ved Khao Lak Scuba Adventures. Herefter tilbragte vi det meste af dagen på stranden, og om eftermiddagen forsøgte vi forgæves, at oploade vores nyeste blog indlæg. Det var frustrerende, at netforbindelsen var så dårlig, for vi var i forvejen bagud med dagbogen og ville ikke være i stand, til at sende noget de næste 4 dage, mens vi var på dykkerbåden. Vi pakkede vores vigtigste ting i vores små tasker og forlod den store oppakning i et opbevaringsrum på dykkercenteret. Nu vi var klar til de 4 dages dykning.

Stranden i Khao lak, thailand

Afslapning på stranden i Khao Lak

Vi fik en billet til K.L. Scuba Adventures Restaurant og nød en middag der, med alle de andre mennesker der skulle dykke de næste 4 dage. Vi kom derefter ombord på båden. Vi var 29 gæster om bord plus besætning & kaptajn. Omkring 9 thailændere og 8 dykkerinstruktører. Båden var flot, ren og godt vedligeholdt. Der var et orienterings møde netop da vi kom ombord og bagefter fik  vi anvist vores kahytter. Vi delte værelse med et hollandsk/tysk par, der både bor og arbejder i Dubai. Den hollandske fyr havde nøjagtig den samme accent som Pimp fra Team Easy On. Vi skulle kæmpe for ikke at grine hver gang han talte, men det var virkelig svært for os!
Vi var 4 der skulle tage Advanced Open Water kurset (AOW). Vi mødtes vores instruktør, Fai, og fik de første lektioner. Vi gik alle i seng tidligt, da det første dyk ville være 8:30 dagen efter. Så alle ønskede at være udhvilet.

Havnen i Khao lak, thailand

Havnen i fiskerbyen Khao lak

Søndag 12 januar

Turlederen vækkede os kl. 07:30 ved at banke på vores dør. Vi mødtes alle på dækket og fik informationer om dykkerområdet og var derefter klar til at gå til det første dyk.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard

Med dette syn, er det intet problem at vågne op tidligt om morgenen!

Vi var begge lidt nervøse på grund af vores manglende erfaring, men så snart vi kom  i vandet var vi okay. Vi skulle udføre 5 special dyk i henhold til AOW og dette dyk ville være vores dybe dyk , hvor vi gik ned til 30 meter. God tid til fantastiske dyk med masser af forskellige ting at se og udforske. Vi dykkede 4 gange i løbet af dagen og når vi ikke dykkede, enten sov eller spiste vi.
Maden ombord var strålende og der var snacks i løbet af hele dagen, samt gratis vand. Man kan let blive dehydreret når man dykker og specielt med 4 dyk om dagen. Så vi var nødt til at tvinge os selv, til at drikke dobbelt så meget som normalt.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard, mad

Fantastisk mad ombord

Vi lavede osse balancedyk og natdyk, som en del af vores AOW kursus. Natdykket var ikke så skræmmende som først antaget, og heller ikke så specielt som antaget. Vi kunne begge bedre lide at dykke, hvor sigtbarheden er bedre og der er mere lys. Efter en lang dag med dykning, var vi færdige da vi havde spist aftensmad.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard, Khaolakscubaadventures,

Hvor skal man se hen når der er så meget liv???

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard

2 styk glade dykkere!

Video fra første dykker dag!

Mandag 13 januar

Scuba Adventures motto er: Dive-Eat-Sleep-Repeat altså Dyk, spis, sov, gentag. Og det gjorde vi igen denne dag.
Endnu en dag, med nogle fantastiske og ubeskriveligt flotte dyk.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard

Lille blæksprutte

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard

Kæmpe moræne

Vi fik 1 ekstra dyk om morgenen, fordi vi havde en AOW prøve i navigations dyk. Så vi fik faktisk 5 dyk denne dag. Vi begyndte at føle os afslappede under overfladen og begyndte at arbejde med vores vejrtrækning og position i vandet. Vi begyndte også at lave sjov under vand. Men det er den dummeste ting at gøre, hvis du ikke kan lide at få vand i din maske, for når man smiler, kommer den vand i masken.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard
Om aftenen så vi en film sammen med instrutørerne i det flotte opholdsrum ombord. Fai, vores instrutør, ville give os noget teori, men vi var lige begyndt at se filmen, så vi fik hende overbevist om, at det var bedre at gøre det næste dag.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard

Dykning lige ved solnedgang, er helt klart vores favoritter!

Video fra anden dykker dag!

Tirsdag 14 januar

Dyk-Eat-Sleep-Repeat .. Oh yeah der er helt sikkert noget om det motto. Vi havde 3 dyk ved Richelieu Rock, som er blandt de 10 bedste dykkersteder i verden og det havde et helt fantastisk marineliv.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard, Khaolakscubaadventures, batfish

En batfish!

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard, Khaolakscubaadventures,

Nemo og hans venner

Som en del af AOW-kurset skulle vi prøve at dykke med Nitrox, som er beriget luft, der giver dig længere tid nede, kortere overflade interval, reducerer trætheden og mindsker risikoen for dykkersyge. Vi kunne ikke mærke forskellen, bortset fra længere dyknings tid.
At dykke ved solnedgang var virkelig fantastisk, vi oplevede store stimer af tun, trevallys og barracudaer (nogle af Eriks favoritter). Vi var så heldige.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard, Khaolakscubaadventures,

Vores fantastiske instruktør Fai samt de 2 andre fra vores hold!

Om aftenen fejrede vi, at vi alle fik certificatet som Advanced Open Water dykkere. Duke fra vores gruppe havde været forudseende – han havde en flaske whisky med, som vi alle delte. Humøret steg  hurtigt, men vi måtte tænke på næste dags dyk, så vi gik tidligt i seng. Næste morgen havde vi 2 dyk og jeg kan ikke forestille mig, at det er sjovt at dykke med tømmermænd.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard, solnedgang

Fantastiske solnedgange havde vi også fornøjelsen af hver dag.

Video fra tredje dykker dag!

 

Onsdag 15 januar

Som de andre morgener vækkede vores turleder os med sin glade stemme og med bank på dørene og fortalte os, at det var dykke tid. Vi var virkelig trætte denne morgen, men der er virkelig ingen bedre måde at starte dagen på, end at komme ned og udforske livet under vandoverfladen.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard, Khaolakscubaadventures, barracuda

En stime af barracudaer

Vi er blevet begejstret for dykning nu. Nu er der ingen vej tilbage. Dykning er vores nye hobby og det skal nok ruinere os!
Det andet dyk idag var et dyk til et skibvrag. En helt fantastisk oplevelse med tusinder og atter tusinder af forskellige fisk. Vi vidste ikke, hvor vi skulle se hen, for der var fisk overalt omkring os, ligesom en massiv fiskesuppe . Det var ufatteligt.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard, Khaolakscubaadventures, lionfish

En dragefisk

Nogle af de fisk  vi så på turen var: muræner, dragefisk , kuglefisk , boxfish ( en af vores favoritter, men  Erik har ondt af dem, haha ), snappere, clownfish, blæksprutter (de er virkelig sky, men det lykkedes os at finde ialt 4 på vores dyk), angelfish, butterflyfish, søslange, batfish,  scorpionfish. Bare for at nævne et par stykker, men listen er uendelig.

Similan islands, richelieu rock, koh tachai, koh bon, thailand, dykning, liveaboard, Khaolakscubaadventures,

Upside down!

Det var faktisk trist, at turen var ved at være slut. Men vi havde nydt hvert sekund af den. Men desværre måtte vi nu tilbage til det virkelige rejse-liv igen! Haha!
Vi ankom til Khao Lak omkring kl 15. Efter at have fået vores midlertidige AOW licenser fik vi fri transport til Phuket. Som sædvanlig gik vi rundt i et stykke tid, før vi fandt et sted at bo, det var ikke det billigste, men okay for en nat. Vi ville finde et billigere sted næste dag, men lige nu var det ok at betale 500 Bath. Det vuggede stadig for os begge, især når vi sad ned, og det var svært at fokusere på noget. Det var tid til noget mad og at hvile .

Video fra fjerde og sidste dykker dag!

Torsdag 16. og fredag 17 januar

Begge dage brugte vi på at skrive og lave videoer til dette indlæg. Phuket by er en spøgelsesby og der er virkelig ikke noget at se, men det passede perfekt ind i vores planer, da vi ønskede at spare penge efter den dyre dykker-tur og så kunne vi få  opdateret bloggen.

Phuket town, Thailand, backpacking

På en bænk i kongens… øhh Phuket by.

Phuket town, Thailand, backpacking

Disse piger interviewede os, omkring turismen i Thailand!

Phuket town, Thailand, backpacking

Vores pauser nød vi i en lille park, tæt på den travle gade og den beskidte flod. En af de gode ting var, at der var et par restauranter, der solgte meget billigt og dejligt mad. Plus de havde gode internet forbindelser. En win-win-win situation.

Phuket town, Thailand, backpacking, park

Phuket town, Thailand, backpacking, park

Lørdag 18 januar

En fridag fra at skrive og lave videoer. Vi tog den offentlige bus til Patong Beach for at køle os ned og nyde solen. Der var virkelig overfyldt med turister, en masse blege og overvægtige europæere.

Patong beach, phuket, Thailand, backpacking

Patong beach

Patong beach, phuket, Thailand, backpacking

Patong beach, phuket, Thailand, backpacking

Det er et meget godt feststed, for de unge, men det har mistet sin charme et eller andet sted undervejs. Vi fik en god portion sol den dag og måtte flygte fra den, til den nærmest restaurant, hvor vi begyndte at “arbejde” igen. Gik tilbage til Phuket by om eftermiddagen, for at nyde nogle af alle de smagfulde retter på vores favorit restaurant og fortsætte vores skriveri.

Patong beach, phuket, Thailand, backpacking

Robinson Erik

Patong beach, phuket, Thailand, backpacking, tsunami escape route skilt

Bemærk skiltet med flugtrute, til hvis endnu en Tsunami skulle komme.

Søndag 19 januar

Blog tid ..!
De fleste af restauranterne i byen lukker omkring kl 17-18 og kun få har normale åbningstider.
Vi fandt det virkelig mærkeligt og vi blev overrasket flere gange. Når vi havde udset os en flot restaurant og besluttet at vende tilbage senere, så opdagede vi at den var lukket. Det er virkelig en spøgelsesby. Men denne afen kom folk ud fra deres skjulesteder, fordi der var  natmarked lige uden for vores gæstehus.

phuket town, Thailand, backpacking, aften marked

Aften marked lige på gaden hvor vi boede

phuket town, Thailand, backpacking, aften marked

Jeg må sige, at Thailand har lært noget af deres blomstrende tourisme. Restrauranterne sælger ikke den samme mad, som alle andre og de sælger ikke alle, de samme T-shirts, jeans, tilbehør mv, som boderne ved siden af dem . De har opdaget, at det er en bedre forretning at sælge noget anderledes, end naboen. Så tomlen op for Thailand på det punkt!

I alle andre lande, vi har været indtil nu, har vi hundredvis af eksempler på, hvordan handlende sælger de samme ting, som de 10 boder omkring dem. De behøver ikke udvikle deres egen slags mad, eller bestille forskellige T-shirts eller lave noget nyt, de kopierer bare, hvad ham ved siden af gør. Det er både sjovt og trist. Men Thailand er virkelig udviklet i forhold til Laos, Nam & Cam. Dog med én undtagelse: tuk-tuks.

De er de samme som alle andre steder. Hvis halvdelen af dem finder et andet arbejde, ville der stadig være nok tuk-tuks på gaderne. Nå, vi var i seng ganske tidligt efter en tur omkring markedet.

phuket town, Thailand, backpacking, aften marked

Lille klovn…

Mandag 20 januar – til Filippinerne

Vi fik checket ud fra D’s Corner og opholdte os på vores favorit restaurant i byen, der ejes af nogle tyrkere. Billig mad og god netforbindelse!
Vi tog den offentlige bus om eftermiddagen mod Phuket lufthavn. Tilfældigvis var en thailandsk prinsesse på vej til byen senere på dagen, så trafikken var kaotisk på hver eneste vej i den lille by og det tog os over en time bare for at komme ud på motorvejen (5-6 km). Da vi endelig kom til lufthavnen, var vi en time forsinket.

Phuket town, thailand, restaurant

Vores ynglings restaurant i Phuket town.

Men heldigvis var flyet også blevet forsinket. Og vores gate var blevet ændret og vi var længe om at finde den rigtige. Tiger Air fløj os til Singapore på 1 time og  20 min.

Vi havde 3 timers ventetid i Singapore Lufthavn, som vi brugte på at finde en Burger King. Lufthavnen er super stor, så vi brugte nærmest alt tiden på det. Derefter en flyvetur på godt 3 timer med Tiger Air igen til Manila på Filippinerne. Ankom tidligt om morgenen til Manila og ventede der 5 timer på næste flyvning til vores endelige destination, Legazpi, på øen Luzon.

Phuket town, thailand, restaurant

Bus eller fængsels transport?!

Vi ankom omkring middag, til den sødeste lille lufthavn, bygningen på størrelse med et stort hus og med kun én lille bagage linie. Charmerende og meget lidt turistede, ligesom vi kan lide det . Vi syntes allerede godt om Filippinerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *