Tjekliste for førstehjælps taske

Når du er på farten vil der være masser af apoteker, lægeklinikker og hospitaler, og det vil være muligt at shoppe lidt ekstra medicin undervejs, hvis du f.eks. skal på vandretur i junglen, bestige et bjerg, besøge små landsbyer eller ud på en øde ø, så du behøver ikke have det hele med hjemmefra. Det du køber i det pågældende land er oftest billigere og mere effektivt. Men du kan starte ud med at købe det mest nødvendige hjemmefra.

Vores første hjælps taske indeholder følgende:

  • Bandage og gagebind, samt sikkerhedsnåle
  • Plaster og desinfektions servietter
  • Smertestillende og piller imod diarre
  • Antihistaminer imod høfeber, insektbid eller en opstået allergisk reaktion
  • Mygge creme
  • En saks og sportstape
  • Varmecreme til ømme muskler

Mange tager malaria piller med. Vi har på vores 10 måneder i sydøst asien aldrig brugt dem (heller ikke når vi har boet i junglen eller været i andre udsatte områder). Vi har altid sørget for at smøre os godt ind i mygge creme ved sol op og nedgange. Dermed ikke sagt at det kan være en god ide at have med, men vi har indtil videre ikke brugt det. Søsyge og køresyge piller kan også være en god ide at medbringe.

Du vil sjældent få brug for disse ting, men når du gør, er det rart lige at have ved hånden. En god ide er at have diverse piller pakket i din dags taske, så du kan komme til dem når du kan mærke du har brug for dem. På vores sidste tur blev vi kun alvorligt syge (mad forgiftning) en enkelt gang, så sandsynligheden for at du får brug for alle dine remedier er meget lille. Hvis du rejser til tropiske lande er det største problem dehydrering, så husk nu at drikke masser af vand. ”Det er jo ikke noget nyt”. ”Nej men folk glemmer det alligevel”. Drik mindst 2 liter vand om dagen.

 

Måske disse indlæg også kunne have din interesse:

 

Hvad Skal Jeg Pakke Det Minimalistiske Liv
Elektronisk Udstyr Valg Af Rygsæk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *