På opdagelse ved Italiens pastelfarvede riviera

Langs kysten i Nordvest Italien, nærmere bekendt Ligurien, ligger området Cinque Terre. Det er en national park, mest kendt for den 12 km. lange kyststrækning, som består af 5 små fiske landbyer. Området er med på UNESCO’s verdens arvliste, og det er med god grund. De charmerende byer og det stejle terræn, byder nemlig på masser af vandring og natur skønne oplevelser, samt traditionel mad og lokal vin.

Det er et absolut MUST-SEE.

Monterosso er den største by, med det største udbud af overnatningsmuligheder og restauranter, og er den eneste af byerne som har en strand.

LTA_4400

Hyggelige autentiske caféer er der masser af

Vernazza, Manarola og Riomaggiore er alle farverige byer, bygget ind i klippefremspring, så de nærmest hænger ud over havet.

LTA_4440

Vernazza havn… Tænk sig at nogle tager det her syn for givet!!

LTA_4349

Manarola’s farverige gader stråler af liv

LTA_4328

Riomaggiore

LTA_4334

Riomaggiore er yderst charmerende og meget eleveret

Corniglia er beliggende højt oppe i terrænet, omgivet af bjerge og vingårde.

LTA_4428

Vi gik på opdagelse i vinmarkerne, uden tilladelse fra landmændene

Transport muligheder

Den nemmeste måde at komme ud til Cinque Terre på er med tog. Man kan købe en dagsbillet (til tog og nationalparken) til 12euro, som man kan køre på ubegrænset, indtil midnat. Den dækker alt transport mellem La Spezia og Levanto. Der er wifi på alle stationer, så hvis man desperat vil vise sine venner, hvilket fantastisk sted man befinder sig, så er det muligt at uploade billeder med det samme.

LTA_4431

I højsæsonen sejler der både fra La Spezia, det tager ca. 1½ time, og priser varierer fra 30euro til 50euro. Dog skal man være opmærksom på vind og vejr forhold, da bådene ikke kan ligge til ved alle byerne, hvis bølgerne er for høje. Så undersøg det inden du vælger at tage båden.

LTA_4436

Det er også muligt selv at køre mellem byerne, dog skal man lige overveje om man gider køre på små smalle bjergveje hele dagen, og tilmed parkerer et godt stykke uden for byen, da det ikke er alle byerne man kan køre ind i. I højsæsonen kan det være kaotisk med trafik på de små veje.

Indlogering

Vi indlogerende os i La Spezia, da det var billigere end de fleste overnatnings muligheder ude i Cinque Terre området. Hotel Aurora (Via Fiume 143) ligger centralt lige overfor banegården og med kun 5 min. gang til centrum. Tog fra La Spezia til Cinque Terre kører 3 gange i timen og tager kun 8 min til den sydligste by Riomaggiore.

Der er masser af overnatnings muligheder ude i Cinque Terre, men for fattigrøve som os, var La Spezia det bedste bud.

LTA_4417

Den her udsigt kunne have været fed at vågne op til, men vi er backpackere ikke flashpackere..

Vandring i Cinque Terre

Der er mange forskellige vandreruter, både inde i landet og ude langs kysten. De fleste er lette ruter, og kræver bare at man har ordentlig fodtøj på.

LTA_4390

Ude ved kysten er det stierne langs bjergsiderne man går på. Stierne forbinder alle byerne. Det er utrolig smukt og der er masser af muligheder for nogle uforglemmelige billeder. Dog har stierne mellem Riomaggiore – Manarola og Manarola – Corniglia været lukket i noget tid, og der er ingen der med sikkerhed ved, hvornår de åbner igen.

Hvis man ønsker at vandre flere dage, kan man på alle tog stationer købe et Cinque Terre Card, som giver dig mulighed for flere dages oplevelse i det smukke område. Her kan du ligeledes finde information og kort over nationalparken.

LTA_4278

 

↓ Klik herunder for at se vores video fra Cinque Terre området ↓

2 tanker om “På opdagelse ved Italiens pastelfarvede riviera

 1. Peder Thomsen

  Huse på klipper er altid betagende om det er i Norge, Østrig eller disse farverige i Italien, men de er ikke for biler og dårlig gående. Og det imponerer mig altid at de kan få vand, el og sanitet til at fungere. Det må kræve en god indsats. De smalle gader forklarer vel også hvorfor der er så mange små 3 hjulede tuk-tukker i Italien.
  Jeres hjemmeside fungerer fint når man lige har lært et finde rundt.

  Svar
  • ingendestination Forfatter

   Ja det giver rigtig god mening med alle Italien’s små og smalle køretøjer, der er virkelig mange smalle passager rundt omkring, både i bjergbyerne, men også i de større byer i de flade regioner… Og ja det begynder at hjælpe på hjemmesiden, der kommer løbende mere indhold på både fra denne tur, men også den foregående. Så det skal nok blive rigtig godt.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *