Budget rejseguide: Fra Dar Es Salaam til Pemba

I Dar Es Salaam boede vi i bydelen Temeke, på Hotel Royal Giraffe, Mbagala Road. Her betalte vi 30$ (195kr) for et dobbelt værelse med air-con, varmt vand og morgenmad. Lige overfor hotellet ligger busstationen, for busserne der går sydover. Man kan også tage bussen fra Ubungo busstationen i Nord, men den er tilsyneladende meget stor og uoverskuelig.

Royal Giraffe Hotel, Dar Es Salaam

Royal Giraffe Hotel

Vi var blevet anbefalet selskabet ”Manning Nice”, men fik senere af vide at ”Ibra Line” også skulle være fint. Vi gav 22,000Tsh (66kr) pr. person til Mtwara (udtales Mutuala). Busturen tager cirka 8 timer, med en kort tissepause midtvejs.

I Mtwara er der guesthouses i gå afstand fra busstationen. Det er nemt nok at finde på egen hånd. Vi boede på Lole Grand Lodge til 35,000Tsh(105kr)for et dobbelt værelse med air-con, køleskab og myggenet. Det ligger cirka 200-250m til højre fra busstationen, hvis man går ud der hvor bussen kører ind.

Lole Grand Lodge, Guesthouse i Mtwara, Tanzania

Lole Grand Lodge

Det er super vigtigt at sørge for at være på busstationen senest kl 5.30 næste morgen. Det ødelægger hele rejseplanen, hvis man ikke når med den første bus til grænsen, og det var vores store fejl.

Når du ankommer på busstationen om morgenen, skal du finde en taxabus til Kilambo. Sørg for at gøre det klart at du skal til Kilambo, IKKE Unity Bridge. De gutter der er på busstationen prøver nogle gange at få turister til at tage bussen til Unity Bridge, som ligger et par timer inde i landet, men det gør bare din rejsedag meget længere, så det skal du undgå.

Busturen til floden tager omkring 2 timer. Prøv at forhandle dig til en rimelig pris inden du skal på båden, de lokale giver 5.000 Tsh (15kr), men det kan være svært at få turist prisen så langt ned. Vi gav 22.000 (66kr) for os begge. Det var de sidste Tsh vi havde tilbage på det tidspunkt, og selvom gutten efterspurgte 30.000Tsh (90kr) pr. mand, så gik han forholdsvis nemt med til de 22.000.

Længden på bådturen er meget varierende, pga. regnsæsonen og tidevandet. Den kan tage alt fra 10 min til 1 time. På den anden side er der en minibus der kører op til grænsen og videre til Mocaimboa de Praia. Vær forberedt på at skulle tømme din taske/tasker ved immigrationen, og gøre rede for medicin m.m. De vil prøve at gøre livet surt for dig og spørge om bestikkelse, men bare vær venlig og tålmodig, og vigtigst af alt spil dum. Minibussen du forhåbentligt er kommet med nede fra floden af, vil vente på dig mens du immigrere. Turen til Mocaimboa de Praia tager 3 timer, herfra er der en større bus imod Nampula til 300Met (ca. 35kr). Du skal stå i byen Silva. Derfra går der en minibus til Pemba.

Ud fra vores erfaringer er det MEGET vigtigt at man når den første minibus ned til grænsen om morgenen, da man ellers risikere IKKE at nå de resterende busser. Så det er bedre at være en halv time for tidligt på den om morgenen, end en halv time for sent.

Vi brugte to hele dagen på at komme fra Dar Es Salaam til Pemba. Vi hævede 200.000Tsh (600kr) i Tanzania, og det rakte til vores behov. Vi betalte dog lidt mere end normalt for at komme hele vejen fra grænseovergangen til Pemba, 3200Met (373kr)

Det er en lang og udmattende rejse, men hvis man vil ha’ en på opleveren, se landet og rejse som de lokale, så er det den eneste rigtige måde at gøre det på!

Læs mere om vores rejse her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *