Visum problemer!!!

Det er noget møg når man finder ud af, at man har fået udstedt det forkerte visum, specielt når man befinder sig et land så korrupt som Mozambique. Vi dobbelt tjekkede alt hjemmefra, men overså åbenbart alligevel en lille detalje.

Detaljen hvor der står multi indgang visum, i stedet for enkelt indgangs visum. Det vi fik kan IKKE forlænges, medmindre man tager ud af landet og rejser ind igen.

Det er åbenbart typisk at ambassaderne giver turister det dyrere visum, selvom man kun betaler for det billige. For når man så er i landet, og som os, ikke brænder for at krydse grænsen igen, skal man betale for et helt nyt visum, i stedet for at betale for en forlængelse. Ja, det er jo også en måde at tjene penge på.

immigration in pemba, visa extend

Immigrationen i Pemba

Nå, summa summarum er, at Alex får hans revisor til at skrive et brev til immigrationen på portugisisk, om vores situation med visummet og at vi gerne ville prøve at undgå at skulle ud af landet for at forlænge det. Det er bedst at Alex og hans revisor styrer forløbet, på grund af sprogbarrieren, så vi forholder os passive og afventende.

Det er enormt belastende ikke at vide om man er købt eller solgt, så vi forbereder os på at skulle ud af landet. Lokal transport er udelukket, tidsmæssigt. Alex og Gianni tilbyder at betale billejen for os, og vi aftaler med en af arbejderne at han vil tage med os for at hjælpe os igennem alt det korrupte vejpoliti. Vi forbereder os på det værste men håber på det bedste.

Sagen forløber således:

16 Maj: Alex taler med immigrationen for første gang, og får at vide, at vi skal komme tilbage onsdag den 18. da direktøren skal være til stede.

18 Maj: Alex snakker med immigrationen igen og finder ud af, at vi først kan aflevere vores pas en uge senere, da de ikke kan stemple dem fremadrettet, og vi i så fald vil miste for mange dage af vores nuværende visa.

26 Maj (8 dage til vores nuværende visum udløber, så ikke voldsom meget tid til alt for mange problemer): Alex afleverer vores pas i immigrationen. Vi får et midlertidigt dokumentations papir, med besked om at vi får svar dagen efter.

27 Maj: Alex’s revisor skriver, at vi ikke får svar i dag, da direktøren der skulle godkende vores forespørgsel, ikke er mødt op på job. Vi venter spændt hele weekenden.

30 Maj: Alex kører på immigrationen og får den endelige bekræftelse på at vores visum forespørgsel er godkendt. Vi er lettede, men tør ikke tro 100% på det, før vi står med vores pas i hånden igen. De kan stadig nå at ændre mening.

1 Juni: Alex kører på immigrationen, for at betale for vores visum (af uforklarlige årsager kan vi ikke få vores visum endnu). Vi får dog den glædelige nyhed at de har forlænget vores visum.

3 Juni (vores gamle visum udløber): Alex henter vores pas, og vi dobbelt tjekker visummet samt stempel. Vi ender med at betale 1800Mt (206kr) for en forlængelse på 60 dage. Det er top dollar, vi får 30 dage mere end forventede og er mega lettede over at slippe for at skulle på visa-run. Plus at vi faktisk kun er endt med at betale for en forlængelse og ikke et helt nyt visum.

Jeg vil vove og påstå at vi har været ualmindelige heldige i forhold til visummet, og jeg tror ikke det var gået så vellykket, hvis vi selv skulle have stået for forhandlingerne. Ja, det tog noget tid inden det gik i orden, men så fik vi til gengæld 30 dage mere i landet. Så vi er meget tilfredse med udfaldet.

Mozambique visum extend, pemba

To uger efter, og så er stemplerne ikke engang håndlavede.. Armen altså…!

2 tanker om “Visum problemer!!!

 1. Peder Thomsen

  Ja i Afrika tager man sig åbentbar god tid og er ikke så regelrette. Det langsomme tempo og den afslappede holding er nok noget i skal vænne jer til. I Danmark er der ofte for meget af det modsatte. Så nyd det og betal lidt visapenge.

  Svar
  • ingendestination Forfatter

   Ja det er bestemt noget man skal vænne sig til, altså tempoet… Men så småt som man så gør det, så føles det hele pludseligt bedre og bedre 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *